Bigos po kenijsku, czyli afrykańskie opowieści w Sidzinie


Redakcja


Zapraszamy na spotkanie z Bogumiłą Jarecką, która opowie o swoich podróżach po Kenii.

Tak Bogumiła w kilku słowach opisuje wrażenia z pobytu…

Dla mnie Kenia to kwaśna kapusta twardej rzeczywistości, grzybki atrakcji turystycznych, przecier pomidorowy śliskich, czerwonych dróg zaraz po deszczu, przyprawa ostrego słońca, słodkie śliwki miejsc pełnych modlitwy, czy szlachetne wino wyjątkowych ludzi… Pokaz opowiada o moim pobycie w Kenii sprzed dwóch lat. Była to moja pierwsza daleka wyprawa, i to od razu do Afryki. Wszystko było nowe, inne, bardzo różnorodne, i bardzo kontrastowe. Nie umiałam tego połączyć w całość, dla mnie to był taki – bigos. Idąc tropem składników bigosu opowiadam o wrażeniach z podróży.

Zapraszamy w piątek, 17 maja 2013, o godz. 18

Centrum Sportu i Kultury Sidzina
ul. Stanisława Działowskiego 1
Kraków

Wstęp wolny

Redakcja


O załodze peronu czwartego przeczytacie tutaj. Zapraszamy do współpracy.

Komentarze: Bądź pierwsza/y